HKGalden時事臺
發表文章發起投票回覆
隔牆有耳: 明報A1被買起撐惡法 - 李八方
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190610/20700266

隔牆有耳:
明報A1被買起撐惡法 - 李八方

民意唔夠,惟有出動銀彈。噚日香港除咗兩份主要左派報章《文匯報》同《大公報》,就連《星島日報》甚至《明報》都喺頭版支持送中條例(圖)。

吓,乜《明報》都同左報一樣立場咩?睇真啲,原來係由唔少人大、政協聯同商界代表成立嘅「保公義撐修例大聯盟」揀正喺民陣大遊行正日,喺呢四份報章買下頭版全版廣告,以「支持修例 不做逃犯天堂」為主題,話要理性討論、彰顯公義同釐清真相,廣告下方仲附帶二維碼(QR Code),呼籲市民進入大聯盟官方網站聯署,支持修例。不過《蘋果》早前測試過,只要輸入正確驗證碼,其他資料亂填都可以成功聯署,有灌水之嫌。

八方同事噚日觀察維港兩岸,見到至少三座大廈嘅電子屏幕亦有咗撐修例廣告。錢雖然買好多嘢,但至少買唔到民心,睇吓噚日維園至立法會路上有幾多足印就知啦!

上一則
上一則
隔牆有耳:吹雞海報佔領MK中資銀行 (李八方)

下一則
下一則
隔牆有耳:袁彌昌振夫綱反修例 (李八方)
Good0Bad0
2019/06/10, 2:41:30 下午
引用快速引用
本貼文共有 4 個回覆
呵呵。事實係有幾多人肯罷工先見真章。

即係咁,你話 23 條 d 人唔明點樣可以手無寸鐵煽動推翻中央政府所以反,ok 嘅;但尼單野咁大個漏洞仲直頭有埋 case,你就講埋 D 不着邊際幾乎莫須有的野。

咁多年黎,你班泛民上大陸比人捉黃腳雞就有姐,有冇砌過生豬肉?你普羅市民以為你上過大陸,人地就可以 key 件"打倒共產黨 T-shirt"屈鳩你番去坐?sorry,有些民運人士想番去坐都唔得,入境都唔得。

幾十年黎上得去玩去做生意都知”潛規則”唔會挑戰政權啦。可能上去有份賄賂有份盛就會幾多。

我對尼 D 遊行示威之類失哂興趣,因為知道香港人根本就係 same shit,心淡。

你班示威人士以為走得好前?等我示範下啦: 習近平,我屌你老母!

根本就唔撚驚。
#12019/06/10, 10:47:52 晚上
引用快速引用
中央跟本就唔怕
#22019/06/10, 11:32:17 晚上
引用快速引用
含撚啦你班臭GAY毛
#32019/06/11, 1:24:12 下午
引用快速引用
支那最醒既係盡量利用資本社會既Bug達成佢地全球都係社會主義的心態。
#42019/06/11, 1:40:22 下午
引用快速引用
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆