HKGalden吹水臺
發表文章發起投票回覆
【孟晚舟,不亂跑?】中國準備好替身頂包未?
https://medium.com/@westricego/%E5%AD%9F%E6%99%9A%E8%88%9F-%E4%B8%8D%E4%BA%82%E8%B7%91-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E6%BA%96%E5%82%99%E5%A5%BD%E6%9B%BF%E8%BA%AB%E9%A0%82%E5%8C%85%E6%9C%AA-ffafdfb7aecd?fbclid=IwAR1RmAHHno_dLcWwEcaByGFlx6Gt9C5JqTPDDMgfzZnVHFXOyGhnaQi4dKA

真係同人唔同命,同遮就唔同柄。大家都係為國家效力,前局長何志平(註一)同華為太子女(註二)近排前後腳係北美出事,但係呢,黨和國家好明顯就親疏有別。

孟晚舟出事幾日,中共見sphere of influence伸唔到去美加,外交部咀炮無用,不惜兵行險著,捉走國際性人權組織The International Crisis Group既東北亞高級顧問、前加拿大外交官康明凱(Michael Kovrig)(註三)。轉個頭,加拿大法院就批准太子女保釋候審(註四)。中國搞咁大場戲,睇黎唔會為左只求保釋外出咁簡單,最終目的一定係救人。可惜戰狼吳京仲未補交兩億幾港紙欠稅(註五),暫時未能出國,唯有諗過第二條橋,例如,可以向荷里活電影偷師:

Step 1. 真‧孟晚舟走入中國駐加拿大領事館。

Step 2. 一team黎自中國人民解放軍總醫院(301醫院),最top既整容醫生幫佢改個樣。

Step 3. 事先準備一個整好容既假‧孟晚舟頂包,or因時間關系,現成搵葛珮帆議員都得(見圖,係咪好match呢?)

Step 4. 假‧孟晚舟走出領事館,如常去加拿大警局報到。

Step 5. 真‧孟晚舟坐大飛去郵輪,離開加拿大。(唔搭飛機因為機場可能要你打指摸、人面掃描AI識別)

Step 6. 風高物燥,太子女千萬豪宅無啦啦大火。假‧孟晚舟燒成炭。反正美國加拿大無太子女既牙齒紀錄,DNA又燒到燶晒,驗唔到遺體真偽。

Step 7. 真‧孟晚舟成功逃脫。

Step 8. 搵人偽冒葛珮帆,出聲明話自己腳痛/抑鬱,辭任議員。建制派少一個人唔緊要啦,反正今時今日,奴才一街都係,中共想捧邊個上位做議員都可以,佢地就算推個吹氣公仔出黎,都一樣夠票當選。

一個字,掂呀!

#葛珮帆博士 #國家有任務畀你呀
Good0Bad0
2018/12/14, 1:37:59 下午
引用快速引用
本貼文共有 8 個回覆
#12018/12/14, 1:38:27 下午
引用快速引用
#22018/12/14, 1:39:24 下午
引用快速引用
其實後門冇人睇,話走就走
#32018/12/14, 1:47:18 下午
引用快速引用
用一個假博士,換一個真公主,抵!!
#42018/12/14, 2:27:32 下午
引用快速引用

周圍有sniper
#52018/12/15, 1:27:31 下午
引用快速引用
喺人哋地方搞事…拍職業特攻隊咩
#62018/12/15, 1:52:05 下午
引用快速引用

周圍有sniper

有撚