HKGalden吹水臺
發表文章發起投票回覆
【李八方online】蛇齋餅糉升級!建制派大手筆「送車」
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20181206/58999509?fbclid=IwAR0fP3u4MYEVGue7MLd0jjjOT2I9aZFsKAy5StZEuzzZQlyCrJu8TccGygU

過咗咁多年,好多人都知道有龐大資源嘅建制派,喺派蛇齋餅糉方面相當出色。之但係派嚟派去都係油、米、餅,再唔係,過時過節派吓埋月餅、年糕、糉等,派嗰個唔悶,收嗰個都厭喇,係咪先?有見及此,屯門區議會主席梁健文相當有新意,直頭派車!

不過大家定啲嚟,梁健文派嘅,當然唔係私家車,只係一般手拉嗰啲買餸車啫。之不過佢一係就唔派,一派就係幾百架咁,用大貨車運去屯門湖景邨派。八方問過喺當區做社區主任嘅周啟廉,佢話架大貨車,噚日朝早11點就到,落貨、拆箱、組裝,搞到下晝2、3點先派,一派又派咗個幾鐘。

老老實實,派手拉車確係幾特別,但又唔算係首創嘅,事關八方記得,N年前西貢區議員方國珊都派過,仲幫架車改咗個名叫做「幸福手拉車」。周啟廉就話,梁健文唔單止派車㗎,之前仲派過花灑、燈膽、水龍頭之類家居用品,當然食物都唔少啦。

八方都搵過梁健文了解吓,可惜佢無回音。周啟廉就話,佢上網睇過,一架手拉車平極都要90幾蚊,佢就真係冇咁疊水,可以派90幾蚊一份嘅禮物,但佢會憑服務取勝,例如梁健文派嘅手拉車壞咗,佢負責整,街坊想拆咗車上梁健文嘅招牌,佢幫手拆,更重要係,自從佢喺當區做嘢後,梁健文派嘢都多咗、密咗,難怪佢話有街坊都同佢打氣啦。
Good0Bad0
2018/12/07, 1:00:01 凌晨
引用快速引用
本貼文共有 2 個回覆
#12018/12/07, 1:00:09 凌晨
引用快速引用
#22018/12/07, 1:10:36 凌晨
引用快速引用
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆