發表文章發起投票回覆
小煮角今晚正式回歸!煮到又喊又笑
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/270467630259560/

小煮角今晚正式回歸!煮到又喊又笑 佢哋對煮食嘅用心應該勁過你同我!一場煮食大戰正式展開!!

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角
Good2Bad1
2018/10/15, 2:48:08 下午
引用快速引用
本貼文共有 45 個回覆
有縮味

#null2018/10/30, 1:26:29 凌晨
引用快速引用
【穎蕎??下次再煮唔好再咁大意喇!】

要有挫折先會成長!?份量要準、最重要係要對煮食有熱誠!先煮到一碟好菜!加油啊!!

重溫更多激烈煮藝比拼:http://bit.ly/2yrHyby

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角
#null2018/10/30, 1:41:12 下午
引用快速引用
【召喚所有牛肉控!望到都流晒口水??】

次次睇完Christian 同Gabriel 煮嘢,都係:
wow ?➡好勁!?➡好想食!??

小煮角好幸福,有兩個咁勁嘅廚教煮嘢食??

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角 Christian Yang (楊尚友) #又要瘋狂抄notes #慢煮
#null2018/10/30, 3:02:32 下午
引用快速引用
【媽啊??唔只女人啊,女仔都好複雜啊??】

真係好矛盾,又係隊友,又係競爭對手,合作方面似乎做唔到Christian嘅要求?? 唔通今次又俾Gabriel Team贏?

#牛肉大對決 #女人嘅友誼 #都要講返聲辛苦晒喇Christian同Gabriel #激心 #小煮角 #STAUB #鑄鐵鍋 #完成到都好叻! Christian Yang (楊尚友)
#null2018/11/01, 12:08:44 凌晨
引用快速引用
【NANA可唔可以煮俾我飲啊!!!!??】

NANA 煮嘢食就即刻進入狀態?認真起上嚟真係屈晒機!眼神堅定, 睇佢整完好滿意笑得好開心個樣搞到我都好開心!!??

今晚淘汰賽展開!好緊張啊!!!

#好想飲啊! #Gabriel #好可愛 #小煮角 #STAUB #鑄鐵鍋
#null2018/11/02, 12:31:56 凌晨
引用快速引用
【望下佢,再望下自己..?? 點解你哋咁叻㗎!?】

小煮角真係進步得好快!睇下Ariko,有板有眼仲要挑機一個極高難度菜色,年紀小小真係好叻女,平時小編淨係識整杯面咋??

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角 #Gabriel #致遠金句 #無咗就無咗 #得咗就得咗 # #好想食啊 #三個你哋覺得foul邊個 #今晚有答案 #有無人想要食譜
#null2018/11/02, 3:13:11 下午
引用快速引用
【見到致遠信心滿滿嘅樣就好心痛??】

要小朋友知道真實嘅情況真係好殘忍?尤其係佢以為自己做得好好,但其實仲有一段距離,見到致遠拎唔到圍裙嘅表情真係睇到好傷心??

重溫更多激烈煮藝比拼:http://bit.ly/2yrHyby

#小煮角 #STAUB #鑄鐵鍋 Christian Yang (楊尚友) #Gabriel
#null2018/11/03, 4:06:55 下午
引用快速引用
【好靚嘅擺盤!好想食啊??】

識整呢兩款甜品肯定加晒分,不過都係個句,啲步驟咁複離,小煮角搞唔搞得掂㗎 ??

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角 #甜品 #好想學
#null2018/11/05, 11:16:55 晚上
引用快速引用
【Gabriel真係好好笑??:「原來NANA識郁㗎!」】

Ariko開始發力??開始對隊員有要求,不過NANA似乎唔係好習慣喇??

#STAUB #鑄鐵鍋 #小煮角 #Gabriel #佢哋做唔做到㗎 ??
#null2018/11/07, 12:17:45 凌晨
引用快速引用
【睇到呆咗??17秒劏雞??】

好羨慕小煮角啊!有得學又有得食,點解Chef Martin咁勁可以17秒劏到隻雞!!今晚佢仲表演一雞三味!好想跟佢上堂!!

#小煮角 #STAUB #鑄鐵鍋
#null2018/11/07, 3:01:01 下午
引用快速引用
秒後自動載入第4
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆