發表文章發起投票回覆
[獸父入]SUBNAU邊度搵到銀礦?
宜家玩到第3日 話隻船2個鐘之後爆 喺個倉等極都冇野 係咪要入水D時間先會過?

搵唔到銀礦升唔到氧氣筒
Good0Bad1
2018/07/03, 11:53:04 晚上
引用快速引用
本貼文共有 70 個回覆
點樣可以加儲存量? 下下整水底儲物櫃都幾煩

btw 隻game有冇颱風/海嘯

無得加
係要整locker

放心,佢天氣好好。
#null2018/07/04, 4:40:05 下午
引用快速引用
我整左個游速+15%

唔係次次落深水都冇命游返上來

要預一預氧氣量 越深扣越快 整個rebreather同seaglide再入深水就安全啲

多手整多左個氧氣筒可唔可以水底換?

我記得以前未有得升級氧氣筒之前帶兩個氧氣筒出街個氧氣量會疊加
依加唔清楚 水底可以換氧氣筒就未試過
#null2018/07/04, 4:42:31 下午
引用快速引用
我整左個游速+15%

要預一預氧氣量 越深扣越快 整個rebreather同seaglide再入深水就安全啲

唔得
過100米無rebreather 會減兩倍。

但有兩個方法可以短暫救到你一命
1)捉bladder fish 生食,會加少少O2
2)見到有個叫brain coral 就喺佢上面等一陣,佢啲泡泡每個回10 O2,你游埋去撞爆佢就會加回到
#null2018/07/04, 4:44:07 下午
引用快速引用
我整左個游速+15%

唔得

2)見到有個叫brain coral 就喺佢上面等一陣,佢啲泡泡每個回10 O2,你游埋去撞爆佢就會加回到

原來生食bladder fish可以回氧氣
#null2018/07/04, 4:46:32 下午
引用快速引用
我整左個游速+15%

唔得

原來生食bladder fish可以回氧氣

返去再開機睇下兩支O2可唔可以換到先。
#null2018/07/04, 4:49:19 下午
引用快速引用
btw

如果想潛深啲
整個o2 pump
加啲pipe 咁連埋佢
咁你去佢個出氣口道就有得回氣。。。

但唔係咁方便。。
因為要帶好多支pipe接駁
#null2018/07/04, 5:02:58 下午
引用快速引用
btw

如果想潛深啲
整個o2 pump
加啲pipe 咁連埋佢

但唔係咁方便。。

咁唔方便
#null2018/07/04, 6:20:24 晚上
引用快速引用
btw

如果想潛深啲
整個o2 pump
加啲pipe 咁連埋佢

但唔係咁方便。。

咁唔方便

頭先試左
可以帶多支O2去換
不過會游得慢左.
#null2018/07/04, 7:08:57 晚上
引用快速引用
啲蟹仔好撚煩
切割工具藍圖點攞
#null2018/07/04, 8:07:45 晚上
引用快速引用