發表文章發起投票回覆
【全新故事! 金田一返嚟啦!??】
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/1965044370417641/?hc_ref=ARQqWbzaJJ7lePqSOTj5jgao7SH6S4xOGlhSfJA4s72CEXW5sErdWlte6N0d8queVs8

【全新故事! 金田一返嚟啦!??】
點解佢叫死神?因為有佢嘅地方,唔知點解就會有人無命…
真係好恐怖呀呀呀…不過更恐怖嘅係,
呢個死仔佢又玩命,又拎爺爺個名義出嚟發誓呀呀呀!
#金田一少年之事件簿R2
#道地蜂蜜綠茶
Good1Bad4
2018/04/02, 12:48:36 凌晨
引用快速引用
本貼文共有 25 個回覆
【今晚10:45 只有一個人無不在場証明,兇手仲唔係佢?】
少年你太年輕了,以為不在場証明就係鐵証,
而唯一無呢個証明嘅,就係之前做開奸角嘅傀儡師?
作為一個出色嘅推理者,又可唔可以睇通睇透,搵出兇手?

#金田一少年之事件簿RS2 #道地蜂蜜綠茶
#null2018/06/25, 12:10:21 中午
引用快速引用
【今次真係大單嘢,單案用幾集去講…】
平時金田一查案好少可橫跨幾集,
好多時候都可以速速破案,不過今次呢單就真係要啲時間,
今集終於好似有啲頭緒,唔知係咪代表可以破案呢?

#金田一少年之事件簿RS2 #道地蜂蜜錄茶
#null2018/07/05, 9:42:54 晚上
引用快速引用
【重組查情大長征!金田一終於搵到兇手?】
經歷咁多集去搵証據,終於有眉目!
不過呢個時候,傀儡師就想出手殺人?
金田一出手阻止!仲話傀儡師同兇手有鮮為人知嘅關係?

#null2018/07/10, 12:13:31 凌晨
引用快速引用
【劍持SIR地頭都敢動土?邊個咁夠膽?】
劍持SIR後輩被殺,個個都有不在場証明,
金田一會唔會幫呢位阿SIR,指出盲點,
定係阿SIR查案,根本唔駛人教?

#null2018/07/22, 8:12:37 晚上
引用快速引用
一鍵留名
#null2018/07/29, 10:38:30 上午
引用快速引用
【金田一好慘慘!慘在今集無得做主角?】
大家注意力今次都放晒喺明智SIR身上,
成日比金田一搶晒fo,呢次用實力搵真兇,
做返次主角,究竟係遇到咩case?今晚揭盅!

#金田一少年之事件簿RS2 #金田一 #明智 #道地蜂蜜綠茶
#null2018/07/29, 5:33:29 下午
引用快速引用
【返暑期工都出事?遇上雪鬼殺人事件 !】
金田一做兼職,點知要兼埋偵探嗰份,
作為一個打工仔唔知會唔會當OT,
成功捉到兇手,又會唔會出BONUS呢?
唔好FF啦,保住命仔先講啦…

#道地蜂蜜綠茶 #金田一少年事件簿R2
#null2018/08/05, 4:16:28 下午
引用快速引用
【雪鬼現真身!用古老傳說隱藏真相嘅…係佢??】
又襲擊美雪,又要喺金田一面前交戲,
呢隻雪鬼真係忙到癲,咁忙…
會唔會忙中有錯,露出真身?

#金田一
#金田一少年之事件簿R2 #道地蜂蜜綠茶
#null2018/08/18, 5:23:11 下午
引用快速引用
【劍持SIR又嚟料…】
兇手遇著呢位阿SIR真係好好彩,基本上捉到佢嘅機會係等於零…
可惜,每次金田一都會同場或之後少少時間出現呢…
咁究竟係好彩定唔好彩?
#null2018/08/25, 11:06:47 晚上
引用快速引用
【呢個金牌有咩咁值得怪盜出手??】
運動選手要拎金牌,就要付出比別人多嘅汗水,
先可以跑得最快,游得最快,舉得最耐,
只不過,如果呢個金牌唔係用努力得嚟…
怪盜似乎就要出手!金田一面對呢個挑戰,又會點做?

#道地蜂蜜綠茶 #金田一少年事件簿 #金田一
#null2018/09/01, 4:54:22 下午
引用快速引用
秒後自動載入第3
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆