發表文章發起投票回覆
【全新故事! 金田一返嚟啦!??】
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/1965044370417641/?hc_ref=ARQqWbzaJJ7lePqSOTj5jgao7SH6S4xOGlhSfJA4s72CEXW5sErdWlte6N0d8queVs8

【全新故事! 金田一返嚟啦!??】
點解佢叫死神?因為有佢嘅地方,唔知點解就會有人無命…
真係好恐怖呀呀呀…不過更恐怖嘅係,
呢個死仔佢又玩命,又拎爺爺個名義出嚟發誓呀呀呀!
#金田一少年之事件簿R2
#道地蜂蜜綠茶
Good1Bad4
2018/04/02, 12:48:36 凌晨
引用快速引用
本貼文共有 25 個回覆
#null2018/04/02, 12:48:44 凌晨
引用快速引用
#null2018/04/02, 12:48:57 凌晨
引用快速引用
【《金田一少年之事件簿R S2》金田一嚟到香港!】
立即重溫:http://bit.ly/2v0rw9t
金田一又嚟香港!上次玩完九龍尋寶,
今次應該都要過下海去香港捉人啦!
不過過海呢家嘢…可能連名偵探同傀儡師都考起…

P.S.今個星期因播放《#第37屆香港電影金像獎》關係,金田一將暫停播放,下星期同樣時間將再同大家見面,敬請留意。

#金田一少年之事件簿R
#道地蜂蜜綠茶
#null2018/04/11, 12:52:34 凌晨
引用快速引用
畫風咁醜樣..
#null2018/04/11, 1:21:15 凌晨
引用快速引用
啊乜鳩
#null2018/04/11, 1:57:00 凌晨
引用快速引用
【金田一解開疑團!連環殺人案嘅真兇究竟係邊位?】
基度山伯爵究竟係邊個?殺人究竟係為咗復仇定另有企圖?
金田一一眼就睇穿,仲話關鍵喺戰壕入面,你,又點睇呢?

#金田一少年之事件簿R #金田一少年之事件簿RS2
#道地蜂蜜綠茶
#null2018/04/30, 1:47:30 凌晨
引用快速引用
【真相已經解開!十八年前嘅兇案都可以破到??】
呢個地獄傀儡師諗出嚟嘅把戲,
想暪天過海,十八年後再次殺人,
不過千計萬計,都計唔到金田一現身香港,
有啲嘢,真係整定,包括真相,始終要大白。

#金田一少年之事件簿RS2
#道地蜂蜜綠茶
#null2018/05/07, 1:58:42 凌晨
引用快速引用
【金田一話兇手製造咗時間差?令人有錯覺
時間差,即係兇手利用一啲環境、地理、道具等因素,
去令人產生時間經過某段時間嘅錯覺,從而製造不在場証明…
唔明?三言兩語係好難解釋到嘅,不如都係等金田一為你拆解!

#金田一少年之事件簿RS2
#道地蜂蜜綠茶
#null2018/05/28, 1:12:27 凌晨
引用快速引用
【金田一竟然同死敵地獄傀儡師合作?】
呢個玫瑰殺人事件,真係好離奇,
離奇到金田一要同敵人合作,
仲要係救佢個妹?點解會咁?今晚十字館大門為你打開!

#金田一少年之事件簿RS2 #道地蜂蜜綠茶
#null2018/06/04, 2:03:00 凌晨
引用快速引用
【當傀儡師都成為受害者?金田一會唔會信?】
繼續蔷薇殺人事件!所有人被困屋內,
你眼望我眼,仍然有人被殺?
慣犯地獄傀儡師,成個受害人咁嘅表情,金田一會唔會懷疑呢?

#金田一少年之事件簿RS2 #金田一
#道地蜂蜜綠茶
#null2018/06/11, 1:38:32 凌晨
引用快速引用
秒後自動載入第2
下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆