HKGalden講故臺
發表文章發起投票回覆
[準備分手] 有時候我都想做返A09
待打
Good3Bad21
2018/03/10, 8:18:43 晚上
引用快速引用
本貼文共有 284 個回覆
安浦巴同呀寶
你以為你以為的就是你以為的嗎
你以為你好愛佢,你以為佢好愛你,你以為咁叫愛佢,你以為咁叫愛你,但事實呢?睇你打嘅嘢,呢四條問題嘅答案都係否。
醒下啦唔好自己呃自己了,情已逝㗎喇!!!
個女仔聽你嘅描述應該係有條件嘅女性嚟,憑住條件不嬲被人寵到上天,受到公主咁嘅對待,喺佢眼中你只係佢森林中嘅一棵樹嚟。睇你打嘅嘢就知你做唔到可以取代到成個森林成為唯一一棵樹。點解?因為你唔係一個成熟男人,只係一個想試下戀愛滋味嘅男仔。一個成熟男人係唔會未了解女性感情狀態就貿然同人開始,一個成熟男人係唔會對伴侶亂發脾氣而唔去冷靜處理問題,最重要係一個成熟男人唔會自欺欺人。大概嘅道理我就講咗,你GET唔GET到,或者你想唔想GET就睇你醒唔醒。
[#ff0000]請面對現實
[/size=6][/#ff0000][/quote]

好多時係大家未充份了解對方
一時感性大過理智就一齊咗
於是當所有熱情退卻
大家嘅缺點就會露出嚟
呢個時候先係考驗
能唔能夠接受同體諒對方嘅不足
對佢嘅愛係咪深到可以包容對方缺點
然後再欣賞對方優點

有時真係要問下自己
當初係因為啲咩鍾意對方
同埋欣賞佢啲乜
如果答唔出,又或者諗個陣無會心微笑
咁就代表
其實你對佢用情未深,無自己想像咁愛對方[/quote]
好彩我同仔仔都了解左半年先正式一齊
#null2018/03/11, 11:52:26 晚上
引用快速引用
#null2018/03/11, 11:53:01 晚上
引用快速引用
安浦巴同呀寶
你以為你好愛佢,你以為佢好愛你,你以為咁叫愛佢,你以為咁叫愛你,但事實呢?睇你打嘅嘢,呢四條問題嘅答案都係否。
個女仔聽你嘅描述應該係有條件嘅女性嚟,憑住條件不嬲被人寵到上天,受到公主咁嘅對待,喺佢眼中你只係佢森林中嘅一棵樹嚟。睇你打嘅嘢就知你做唔到可以取代到成個森林成為唯一一棵樹。點解?因為你唔係一個成熟男人,只係一個想試下戀愛滋味嘅男仔。一個成熟男人係唔會未了解女性感情狀態就貿然同人開始,一個成熟男人係唔會對伴侶亂發脾氣而唔去冷靜處理問題,最重要係一個成熟男人唔會自欺欺人。大概嘅道理我就講咗,你GET唔GET到,或者你想唔想GET就睇你醒唔醒。

於是當所有熱情退卻
大家嘅缺點就會露出嚟
呢個時候先係考驗
然後再欣賞對方優點

有時真係要問下自己
當初係因為啲咩鍾意對方
同埋欣賞佢啲乜
咁就代表
我好認同,我同依家條女一齊唔夠一個月,識都係一個幾月到,我都認為我未充份了解對方,不過我和對方都有包容對過方缺點,有一次我對她講D過分的說話,怒了我一日,最後都原諒我,她話自己唔應該為小事怒我,我都有話係自己把口唔好,願意改,我認為大家一齊,一定係要互相包容,冇可能會完美,知道自己or對方的缺點,就大家要一齊傾下和真是講得出得到,話改就要改,唔好死忍,fell到有問題就要講出來,咁愛先會長久 ,發脾氣真是好 [/quote]
我即日會道歉了…唔可以過夜…
#null2018/03/11, 11:54:15 晚上
引用快速引用

mk
#null2018/03/11, 11:54:38 晚上
引用快速引用
唔好怪我直吖,革命巴又咪見人樣唔錯先對人有好感 但又無諗下個現實,人哋有咁嘅條件,仔死仔還在,又要咁後生,會唔會咁快定性,被你一個困住呀 既然搵到個咁嘅質素,你自己又係咪咁嘅質素困得住人 好明顯唔係,如果唔係都唔會上嚟叫春
利伸:我唔係覺得個女嘅啱,而係真心唔鍾意好多人為拍而拍,根本連咩係愛都唔識就話可以愛人一世同人過一世。而家講好似馬後炮咁,我之前都講過好多叫春人士似為出pool而出pool多過真係愛人哋,好似都告誡過革命巴,點知結果都係一樣。所以我講嘅語氣咁重就係咁嘅原因。愛情遠遠無你諗到咁簡單,克服埋現實問題走落去係一個好深奧嘅學問嚟。

咩為之愛,咩為之鍾意

我有話我為拍而拍咩

或者你唔係完全為拍而拍,但你對佢嘅愛好似無你想像中咁深,而你喺佢心目中好似無你想像中咁重要。Anyway,如果你真係好想留人,我諗你要用好多心機,同埋一定唔可以重蹈覆轍。
#null2018/03/11, 11:55:03 晚上
引用快速引用
安浦巴同呀寶

於是當所有熱情退卻
大家嘅缺點就會露出嚟
呢個時候先係考驗
然後再欣賞對方優點

有時真係要問下自己
當初係因為啲咩鍾意對方
同埋欣賞佢啲乜
咁就代表
我好認同,我同依家條女一齊唔夠一個月,識都係一個幾月到,我都認為我未充份了解對方,不過我和對方都有包容對過方缺點,有一次我對她講D過分的說話,怒了我一日,最後都原諒我,她話自己唔應該為小事怒我,我都有話係自己把口唔好,願意改,我認為大家一齊,一定係要互相包容,冇可能會完美,知道自己or對方的缺點,就大家要一齊傾下和真是講得出得到,話改就要改,唔好死忍,fell到有問題就要講出來,咁愛先會長久 ,發脾氣真是好 [/quote]
我即日會道歉了…唔可以過夜…[/quote]
我有即日,不過係發生係夜晚
#null2018/03/11, 11:55:52 晚上
引用快速引用
只求拍拖唔複雜
要搵到個真心愛嘅人好難
即使大家都愛對方,都重要相處到同夾得埋先得
有時可能只係對某啲事嘅價值觀唔同
都好影響感情
時間耐咗,熱情一定減少,習慣同理所當然,會令一段感情慢慢被消耗殆盡

老實講,失戀係必經階段
愛人嘅能力都唔係人人都有
係要慢慢係唔同感情入面學返嚟

我作為過來人係好明白失戀嘅感覺
經歷過幾段感情,失敗過,被人飛過都飛過人
先搵到依家呢個,然後一齊咗十幾年
如果無之前嘅失敗,我未必識得點去愛同珍惜一個人一段關係

所以慢慢嚟喇,每一段關係都要用心經營
先會有可能開花
至於結果係未到死個刻都未知
係咪最後一個

無錯…有時少少野價值觀唔同 都會唔開心
但我如果愛佢 就要接受佢所有…包括我唔鍾意GE野…
#null2018/03/11, 11:56:19 晚上
引用快速引用
#null2018/03/11, 11:56:50 晚上
引用快速引用
咪分呀屌你
#null2018/03/11, 11:56:53 晚上
引用快速引用
唔好怪我直吖,革命巴又咪見人樣唔錯先對人有好感 但又無諗下個現實,人哋有咁嘅條件,仔死仔還在,又要咁後生,會唔會咁快定性,被你一個困住呀 既然搵到個咁嘅質素,你自己又係咪咁嘅質素困得住人 好明顯唔係,如果唔係都唔會上嚟叫春
利伸:我唔係覺得個女嘅啱,而係真心唔鍾意好多人為拍而拍,根本連咩係愛都唔識就話可以愛人一世同人過一世。而家講好似馬後炮咁,我之前都講過好多叫春人士似為出pool而出pool多過真係愛人哋,好似都告誡過革命巴,點知結果都係一樣。所以我講嘅語氣咁重就係咁嘅原因。愛情遠遠無你諗到咁簡單,克服埋現實問題走落去係一個好深奧嘅學問嚟。

咩為之愛,咩為之鍾意

鍾意係想搞 愛係忍住唔搞
好似係

情到濃時想發生關係都係人性嚟
正常人都有情慾
不過我就比較老土
未完全確定關係,即未肯定自己係咪愛對方,都唔會輕易發生關係
老實講做咗同未做,真係有啲影響
真係會理所當然咗,同埋態度會無咁好

我都係…其實個女仔比得 真係好愛先會比…其實好痛…
#null2018/03/11, 11:57:44 晚上
引用快速引用
秒後自動載入第18
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆