發表文章發起投票回覆
[內務 - 封鎖公投] 會員可汗 (ID:4750) 涉嫌未得會員同意,公開其私隱
投票已經結束,本次投票總共收集到 ###

投票開始時間: 2018/12/16, 4:16:52 凌晨
投票完結時間: 2018/12/16, 4:16:52 凌晨

此投票已結束,以下是點票結果
本人根據「封鎖違反版規會員公投法」,提出以下公投:

(1) 嫌疑犯會員編號:4750
(2) 關於案情的詳盡描述,交待發起公投的原因
涉嫌未得會員EggHead (ID:8544)同意,公開其私隱。

(3) 相關證據,如超連結或截圖等
http://hkgalden.com/view/444453 #2

(4) 通過封鎖公投的條件
(1)於三小時內取得另外五名會員留言和議封鎖;
(2a)於三小時後,贊成封鎖數目達到總票數的三分之二以上,且贊成封鎖數目不少於20

(2b)於三小時內的任何時刻,贊成封鎖數目達到總票數的三分之二以上,且贊成封鎖數目不少於50
則封鎖公投獲通過,該會員需被封鎖,而公投繼續進行;否則本次公投被否決而作廢。於已成立的封鎖公投之投票期結束後,以第二個三分位數之投票選項為結果,並依據「版規及違反版規之相關罰則」決定最終刑期。其中,如果結果為「反對封鎖」,則解除對該名會員之封鎖及刪除該次犯罪記錄。

請各會員盡義務,認真審視案情,作出合理判斷,並投票(或和議)保障眾會員(包括嫌疑犯)利益。會員也可先參考《封鎖會員記錄》中的過往案例,避免雙重標準。
Good3Bad5
2017/09/26, 10:10:25 上午
引用快速引用
本貼文共有 117 個回覆
反對封鎖
#null2017/09/27, 8:42:37 早上
引用快速引用
公開已公開資料並沒有錯
請內務長高抬貴手放過薜丁格汗
我們需要更多對 LGBT 人士的關懷
另外祝自己早日康復

#null2017/09/27, 8:44:11 早上
引用快速引用
上次係兩票支持bam 15日
今次係兩票支持公投
我立場不嬲都係要保護會員

你都識講
是次雖然烏大龜自己話唔介意 唔代表呢種轉貼相片嘅行為唔算網絡欺凌
咁你問都唔問就放人上嚟又係咩道理?

另外如果判決有問題點解冇人幫你上訴?
之前爆仔疑似俾人bam太空八婆一樣有幫佢上訴
同埋你覺得內務長濫權你都可以開不信任動議
點解淨係喺度鬧而唔係做實際嘢?
結論就係判你15日係唔係濫權
大家有眼睇

判斷力問題我哋亦都有開諮詢
但係冇人理

1. 請問61寶表示你想以直bam解決事件係咪事實?
2. 如果廢老同61寶唔表態 你係咪會以直bam解決
3. 有無人上訴係同有無人識有關 大把人當時連我被人bam咗都唔知
4. 無人上訴唔代表唔涉及濫權行為 包括以個人判斷力凌架民眾公決等行為
5. 作為一個有咁大公權力嘅user 應該盡量行為透明化 而唔係收收埋埋 問極都唔答 用成個內務團隊嘅名義包裝個人決定
6. 你一直都話我無問過波台user 呢個係你建基於張相的確係佢哋來 但張相根本認唔到任何人
7. 你當時因為我喺post 到有討論爭議點 就話我重犯機會高 重判15日係對我唔公平 你咁做係否決咗會員自辯權利
8. 現有機制 會員根本無辦法自行上訴 而內務團隊亦唔會check email 存在感低嘅會員根本焗食

1) 無經會員同意就放人上嚟呢樣嘢係明顯違規
符合條件嘅我一定會考慮bam
但係唔係我一個可以話事

2) 5) 你啲問題問嚟問去都係我點點點
[#ff0011]我一早講咗bam人之前我一定會徵詢其他內務長意見
上次判你15日同埋今次公投都係有經過內務團隊投票決定[/#ff0011]

根本唔存在一個人意見做判決嘅問題
已經講到口臭

3) 一早喺公告帖發表咗
而家唔係bam完唔講
唔通我要send信同全體會員講?
仲有無人上訴亦都可以表示無人認為案件需要上訴

4) 咁你可以開不信任動議
但係你冇咁做到
而且亦都冇其他會員開
我相信票數可以代表一切

6) 女中醫講咗佢哋無同意
所有證供我哋都有考慮
使唔使同你上去佢地屋企驗埋身呀?

7) 8)膠登不嬲冇自辯權利
呢樣係制度問題
#null2017/09/27, 9:00:44 上午
引用快速引用
講嚟都晒鳩氣
你咪開不信任動議囉
今次投票都有63個人啦
唔使驚冇人㗎喎
講到出年佛誕都未開

淨係識一味屌屌屌
我都未驚俾人掟落台啦
你唔係驚掟唔到吓話
#null2017/09/27, 9:07:25 上午
引用快速引用
掟佢落臺啦
等大家都冇得玩
#null2017/09/27, 9:37:00 上午
引用快速引用
掟佢落臺啦
等大家都冇得玩

同鬼講嘢
#null2017/09/27, 9:42:38 上午
引用快速引用
公開已公開資料並沒有錯
另外祝自己早日康復

#null2017/09/27, 10:09:05 上午
引用快速引用
咁而家點
#null2017/09/27, 3:38:39 下午
引用快速引用
公開已公開資料並沒有錯
另外祝自己早日康復

刑事案 , 不能說事主不追究就撤案
#null2017/09/27, 3:44:54 下午
引用快速引用
其實所有野都係三個內務長一齊傾既話我都唔覺有濫權問題既
加上內務長都係會員投出黎,覺得有問題下届自然無人投,所以又唔洗咁炆既
#null2017/09/27, 3:55:11 下午
引用快速引用
秒後自動載入第10
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆