發表文章發起投票回覆
[內務 - 封鎖公投] 會員可汗 (ID:4750) 涉嫌未得會員同意,公開其私隱
投票已經結束,本次投票總共收集到 ###

投票開始時間: 2018/12/16, 4:16:55 凌晨
投票完結時間: 2018/12/16, 4:16:55 凌晨

此投票已結束,以下是點票結果
本人根據「封鎖違反版規會員公投法」,提出以下公投:

(1) 嫌疑犯會員編號:4750
(2) 關於案情的詳盡描述,交待發起公投的原因
涉嫌未得會員EggHead (ID:8544)同意,公開其私隱。

(3) 相關證據,如超連結或截圖等
http://hkgalden.com/view/444453 #2

(4) 通過封鎖公投的條件
(1)於三小時內取得另外五名會員留言和議封鎖;
(2a)於三小時後,贊成封鎖數目達到總票數的三分之二以上,且贊成封鎖數目不少於20

(2b)於三小時內的任何時刻,贊成封鎖數目達到總票數的三分之二以上,且贊成封鎖數目不少於50
則封鎖公投獲通過,該會員需被封鎖,而公投繼續進行;否則本次公投被否決而作廢。於已成立的封鎖公投之投票期結束後,以第二個三分位數之投票選項為結果,並依據「版規及違反版規之相關罰則」決定最終刑期。其中,如果結果為「反對封鎖」,則解除對該名會員之封鎖及刪除該次犯罪記錄。

請各會員盡義務,認真審視案情,作出合理判斷,並投票(或和議)保障眾會員(包括嫌疑犯)利益。會員也可先參考《封鎖會員記錄》中的過往案例,避免雙重標準。
Good3Bad5
2017/09/26, 10:10:25 上午
引用快速引用
本貼文共有 117 個回覆
即係龜龜定英語?

我邊有烏蛇咁靚仔同霸氣
#null2017/09/27, 3:55:00 凌晨
引用快速引用

如果真係封咗就好笑
#null2017/09/27, 4:06:56 凌晨
引用快速引用
公開已公開資料並沒有錯
請內務長高抬貴手放過薜丁格汗
我們需要更多對 LGBT 人士的關懷
另外祝自己早日康復
#null2017/09/27, 4:41:27 凌晨
引用快速引用
屌本來就係佢自己 po 出黎比人睇架啦

又唔係膠登仔爆佢 acc 挖出黎
咁都私隱,隱你老味咩

o rly? 咁咪連十二夜都撞車?

Boom

唔bam你又嘈雙重標準 掟石你又話人 真難服侍喎

因為佢覺得唔bam或者公投都係雙重標準,要直bam 15日先心息

因為一張睇唔到樣嘅相bam 15日,係人都唔順啦

我無講過話要直bam
唔好屈我
我只係要十二夜解釋點解雙重標準
把尺一時一樣
而61寶而都講咗 十二夜真係想直bam
內務長把尺如果會員講兩句就郁得都幾正
如果唔係廢老話要公投 已經直bam咗
事實證明
1. 有爭議性 交返俾會員以公投決定最好 完全避免內務長濫權
2. 十二夜呢條友做內務長 真係眾會員之福
#null2017/09/27, 6:48:19 早上
引用快速引用
你確定呢單同踢波單嘢一樣?
烏Sir話晒叫網絡知名人士
好多人已經見過佢個樣
呢張只係唔同角度

但係踢波班巴絲係唔係知名人士?
你放人上嚟之前有冇諗過人哋想唔想上鏡?
再者你當時極力認為自己放張相上嚟毫無問題
極有可能會再放其他冇樣嘅相
我哋考慮過之後認為有需要Bam你15日
保護上咗鏡班友
每次決定Bam唔bam人之前我哋都會傾過
所以你唔需要覺得係我針對你

老老實實
我相信如果我真係人治嘅話
呢屆都唔會有人投我啦
相反有啲人柒完唔認仲要好似個怨婦咁
瘋狂出花生
就真係膠登之福喇
#null2017/09/27, 7:05:13 早上
引用快速引用
你確定呢單同踢波單嘢一樣?
烏Sir話晒叫網絡知名人士
好多人已經見過佢個樣
呢張只係唔同角度

但係踢波班巴絲係唔係知名人士?
你放人上嚟之前有冇諗過人哋想唔想上鏡?
再者你當時極力認為自己放張相上嚟毫無問題
極有可能會再放其他冇樣嘅相
我哋考慮過之後認為有需要Bam你15日
保護上咗鏡班友
每次決定Bam唔bam人之前我哋都會傾過
所以你唔需要覺得係我針對你

老老實實
我相信如果我真係人治嘅話
呢屆都唔會有人投我啦
相反有啲人柒完唔認仲要好似個怨婦咁
瘋狂出花生
就真係膠登之福喇

1. 做得內務長 有咁大公權力 有會員就爭議事項要內務長交代 內務長係咪應該出來解釋正 定係選擇同會員罵戰都唔講兩句交代下?
2. 是次雖然烏大龜自己話唔介意 唔代表呢種轉貼相片嘅行為唔算網絡欺凌 自己睇返投票結果 定係你覺得你直接用自己一個嘅判斷
力會比民眾公議好?
#null2017/09/27, 7:15:52 早上
引用快速引用
上次係兩票支持bam 15日
今次係兩票支持公投
我立場不嬲都係要保護會員

你都識講
是次雖然烏大龜自己話唔介意 唔代表呢種轉貼相片嘅行為唔算網絡欺凌
咁你問都唔問就放人上嚟又係咩道理?

另外如果判決有問題點解冇人幫你上訴?
之前爆仔疑似俾人bam太空八婆一樣有幫佢上訴
同埋你覺得內務長濫權你都可以開不信任動議
點解淨係喺度鬧而唔係做實際嘢?
結論就係判你15日係唔係濫權
大家有眼睇

判斷力問題我哋亦都有開諮詢
但係冇人理
#null2017/09/27, 7:37:49 早上
引用快速引用
上次係兩票支持bam 15日
今次係兩票支持公投
我立場不嬲都係要保護會員

你都識講
是次雖然烏大龜自己話唔介意 唔代表呢種轉貼相片嘅行為唔算網絡欺凌
咁你問都唔問就放人上嚟又係咩道理?

另外如果判決有問題點解冇人幫你上訴?
之前爆仔疑似俾人bam太空八婆一樣有幫佢上訴
同埋你覺得內務長濫權你都可以開不信任動議
點解淨係喺度鬧而唔係做實際嘢?
結論就係判你15日係唔係濫權
大家有眼睇

判斷力問題我哋亦都有開諮詢
但係冇人理

1. 請問61寶表示你想以直bam解決事件係咪事實?
2. 如果廢老同61寶唔表態 你係咪會以直bam解決
3. 有無人上訴係同有無人識有關 大把人當時連我被人bam咗都唔知
4. 無人上訴唔代表唔涉及濫權行為 包括以個人判斷力凌架民眾公決等行為
5. 作為一個有咁大公權力嘅user 應該盡量行為透明化 而唔係收收埋埋 問極都唔答 用成個內務團隊嘅名義包裝個人決定
6. 你一直都話我無問過波台user 呢個係你建基於張相的確係佢哋來 但張相根本認唔到任何人
7. 你當時因為我喺post 到有討論爭議點 就話我重犯機會高 重判15日係對我唔公平 你咁做係否決咗會員自辯權利
8. 現有機制 會員根本無辦法自行上訴 而內務團隊亦唔會check email 存在感低嘅會員根本焗食
#null2017/09/27, 7:48:09 早上
引用快速引用
公開已公開資料並沒有錯
請內務長高抬貴手放過薜丁格汗
我們需要更多對 LGBT 人士的關懷
另外祝自己早日康復

#null2017/09/27, 8:07:41 早上
引用快速引用
和議封鎖
#null2017/09/27, 8:08:40 早上
引用快速引用
秒後自動載入第9