發表文章發起投票回覆
[膠登](粵語配音post)焗住搵我做開荒牛
本區設於動漫台,以討論於香港免費電視台播放之粵語配音動畫(及其週邊、原作 etc)為主
討論劇集/綜藝節目/吹水為副
Good16Bad1
2016/12/13, 6:44:48 晚上
引用快速引用
本貼文共有 571 個回覆
黃啟昌一字馬~
#null2016/12/17, 2:59:33 凌晨
引用快速引用
太一個配音話過唔返大臺
依家點

Viu套貓侍好似有份配

原來開城布工你對粵配都幾熟

CCTVB播爆笑管家個時,開始留意
#null2016/12/17, 5:27:38 凌晨
引用快速引用
Viu用班配音,唔少都有配過HKTV,
hktv個時好似同D角色夾D,而家反而有D銀耳
#null2016/12/17, 3:09:51 下午
引用快速引用
viu到目前為止都未搵過之前幫animax配音個班配過節目
全部節目都係而家呢班真係無乜驚喜
同埋出聲既多數都係後生個班,資深既出聲率又偏少,攪到套套都係嗰幾個配咁
#null2016/12/17, 5:52:56 下午
引用快速引用
同埋出聲既多數都係後生個班,資深既出聲率又偏少,攪到套套都係嗰幾個配咁

小馬寶莉好多都係資深
#null2016/12/17, 7:52:10 晚上
引用快速引用

小馬寶莉好多都係資深

係,所以幾有新鮮感,配得幾好
#null2016/12/17, 8:32:20 晚上
引用快速引用

小馬寶莉好多都係資深

不過有後生都好,即係代表依個行業仲末萎縮
#null2016/12/17, 9:04:39 晚上
引用快速引用

小馬寶莉好多都係資深

呢個行業根本畀上一代玩到萎縮曬,亦唔洗旨意再有盛世
想知再講
不過呢個post似乎有啲現職
#null2016/12/17, 10:02:57 晚上
引用快速引用

小馬寶莉好多都係資深

想知再講

#null2016/12/17, 10:03:57 晚上
引用快速引用

小馬寶莉好多都係資深

想知再講

講多啲
#null2016/12/17, 10:26:58 晚上
引用快速引用
秒後自動載入第7
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆