發表文章發起投票回覆
[膠登](粵語配音post)焗住搵我做開荒牛
本區設於動漫台,以討論於香港免費電視台播放之粵語配音動畫(及其週邊、原作 etc)為主
討論劇集/綜藝節目/吹水為副
Good16Bad1
2016/12/13, 6:44:48 晚上
引用快速引用
本貼文共有 571 個回覆
hello 大家鍾意邊位配音員?

有份配銀魂好多都好出色,萬事屋3個, 沖田, M忍,J2版
仲有杏芝已經冇做,勇者同魔王都冇做
#null2016/12/14, 3:22:45 下午
引用快速引用
自從配音組大量流失同大臺維穩就冇睇電視同留意
#null2016/12/14, 3:28:38 下午
引用快速引用
#null2016/12/14, 6:17:44 晚上
引用快速引用
香港就林保全、馮錦堂、陳欣、黎偉明

日本就池田秀一、神谷明、石川英郎
#null2016/12/14, 6:44:02 晚上
引用快速引用
香港就林保全、馮錦堂、陳欣、黎偉明

日本就池田秀一、神谷明、石川英郎

打漏左關智一
#null2016/12/14, 6:44:25 晚上
引用快速引用
j5做緊十二道鋒味
甄子丹 謝霆鋒,明明兩個都係香港藝人
但要粵配

[right][#808080]Sent from Android app by Gannet[/size=2][/#808080][/right]
#null2016/12/14, 8:41:48 晚上
引用快速引用
j5做緊十二道鋒味
甄子丹 謝霆鋒,明明兩個都係香港藝人
但要粵配

[right][#808080]Sent from Android app by Gannet[/size=2][/#808080][/right][/quote]
中國節目黎
#null2016/12/14, 9:07:40 晚上
引用快速引用
來自紅燈既間諜

你真係好似曹沖

[right][#808080]Sent from Android app by Gannet[/size=2][/#808080][/right][/quote]
垃圾身敗狗我屌你老母呀[/quote]

點解去到膠登都要狙擊我
鬧交交唔係我們的才能 友情就是魔法

0][/right][/quote]
你條食屎狗之前無啦啦開TOpiC搞我 屌你老母臭西
#null2016/12/14, 11:50:24 晚上
引用快速引用
葉劉阻住播星夢學園,屌那星
#null2016/12/15, 3:55:08 下午
引用快速引用
唔睇tvb,唔識tvb啲配音員
自由身熟得多,由細聽到大咁濟