發表文章發起投票回覆
[膠登](粵語配音post)焗住搵我做開荒牛
本區設於動漫台,以討論於香港免費電視台播放之粵語配音動畫(及其週邊、原作 etc)為主
討論劇集/綜藝節目/吹水為副
Good16Bad1
2016/12/13, 6:44:48 晚上
引用快速引用
本貼文共有 571 個回覆
有巴打發現殺老師同齊木同學兩個作品嘅作品都係喺同一地方(埼玉縣入間市)出身
咁啱埼玉老師嘅作品原作者都係喺埼玉縣出身 多謝妖電視俾佢哋喺香港搞笑
#null2017/09/19, 8:55:30 晚上
引用快速引用
有巴打發現殺老師同齊木同學兩個作品嘅[#ff0011]作者[/#ff0011]都係喺同一地方(埼玉縣入間市)出身
咁啱埼玉老師嘅作品原作者都係喺埼玉縣出身 多謝妖電視俾佢哋喺香港搞笑

[#688ec7]妖電視開台冇耐就創造咗傳說 值得賜酒[/#688ec7]
#null2017/09/19, 8:58:18 晚上
引用快速引用
有巴打發現殺老師同齊木同學兩個作品嘅[#ff0011]作者[/#ff0011]都係喺同一地方(埼玉縣入間市)出身

[#688ec7]妖電視開台冇耐就創造咗傳說 值得賜酒[/#688ec7]

前年JUMP畀2個作者畫過1話短編
#null2017/09/19, 9:47:49 晚上
引用快速引用

前年JUMP畀2個作者畫過1話短編

我睇咗短編 已經腦補粵語配音 內容好搞笑
#null2017/09/20, 12:42:27 凌晨
引用快速引用

涼神好勁

[right][#808080]Sent from Android app by Gannet[/size=2][/#808080][/right]
#null2017/09/21, 4:25:28 凌晨
引用快速引用
https://www.facebook.com/MadmanMonologue/photos/a.653492704679336.1073741826.653481138013826/1808618185833443/?type=3&theater;
廣告狂人 Facebook專頁發布文章 指ViuTV向廣告客戶發送咗2018節目巡禮嘅邀請函
日期: 2017年10月9日 星期一
時間: 14:30(接待) 15:00(正式開始)
地點: 九展六樓展貿廳3

不過嗰個專頁將重點擺喺邀請函嘅熊人公仔背影 佢話個樣同毛記電視嘅TVMost Buddy部分相似
自然令人聯想到ViuTV會唔會同毛記電視有進一步嘅合作 TLC含淚轉台?

有人留言話個樣似HotelsCombined嘅吉祥物---比比熊 結果HotelsCombined嘅Facebook專頁(香港版)真係上咗去留言
係時候估下出年ViuTV有咩動畫播喇喂
#null2017/09/21, 10:56:13 上午
引用快速引用
https://www.facebook.com/MadmanMonologue/photos/a.653492704679336.1073741826.653481138013826/1808618185833443/?type=3&theater;
廣告狂人 Facebook專頁發布文章 指ViuTV向廣告客戶發送咗2018節目巡禮嘅邀請函

不過嗰個專頁將重點擺喺邀請函嘅熊人公仔背影 佢話個樣同毛記電視嘅TVMost Buddy部分相似
自然令人聯想到ViuTV會唔會同毛記電視有進一步嘅合作 TLC含淚轉台?

有人留言話個樣似HotelsCombined嘅吉祥物---比比熊 結果HotelsCombined嘅Facebook專頁(香港版)真係上咗去留言

動物朋友有冇機
#null2017/09/21, 1:36:20 下午
引用快速引用

動物朋友有冇機

我反而想知99台會唔會播亞人醬
#null2017/09/22, 9:06:58 上午
引用快速引用

動物朋友有冇機

開心樹朋友
#null2017/09/22, 11:04:07 上午
引用快速引用
#null2017/09/25, 1:56:26 凌晨
引用快速引用
秒後自動載入第31
上一頁下一頁
發表文章發起投票回覆
請先登入以發表回覆