HKGalden時事臺
發表文章發起投票
我們到底係膠登仔定"正統"高登仔???
事源http://forum8.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=4521242
開始攻擊我們
今日高登就像WW2的自迪法國,民國38年的中國
紅色高登不在一樣
淪陷國總會有打手攻擊流亡國
只怕膠登變今日臺灣
咁我們到底係膠登定"正統"高登仔
又引發忠誠問題
我們要好似陳雲咁搞高登邦聯定好似支記咁做大高登膠
定好似本土派咁做個膠登仔呢
Good0Bad0
2013/06/18, 6:06:55 早上
本貼文共有 79 個回覆
此貼文已鎖,將不接受回覆
在膠登的都叫膠登仔
但有高登AC的膠登仔就叫膠登高登仔
在高登的都叫高登仔
但有膠登AC的高登仔就叫高登膠登仔
#212013/06/18, 7:15:16 早上
引用快速引用
事實上係無衝突
#222013/06/18, 7:17:29 早上
引用快速引用
有睇高達既,你咪當,我地係奧干,高登係聯邦,總搞埋d咩泰坦斯
#232013/06/18, 7:18:14 早上
引用快速引用
我到底係香港人定正統中國人
#242013/06/18, 7:18:24 早上
引用快速引用
小二,一客花生
#252013/06/18, 7:18:39 早上
引用快速引用
在膠登的都叫膠登仔
但有高登AC的膠登仔就叫膠登高登仔
在高登的都叫高登仔
但有膠登AC的高登仔就叫高登膠登仔

俾人bam係咪叫
高登被bam膠登仔
#262013/06/18, 7:19:30 早上
引用快速引用
6. 忒修斯之船

史上最為古老的思想實驗之一便是被稱為忒修斯之船的悖論。這個實驗最早出自普魯塔克的記載。它描述了一艘可以在海上航行幾百年的船,這歸功於不斷的維修和 部件的替換。只要一塊木板腐爛了,它就會被替換掉,以此類推,直到所有的部件都不再是最初的那些。問題是,最終產生的這艘船還是原來的忒修斯之船,還是一 艘完全不同的新船?如果不是原來的船了,那麼從什麼時候開始它不再是原來的船了?哲學家Thomas Hobbes後來對此進行了更深刻的探討:如果有人用忒修斯之船上取下來的老部件來重新建造一艘新的船,那麼兩艘船中哪艘才是真正的忒修斯之船?

有無睇過 one piece
#272013/06/18, 7:19:54 早上
引用快速引用
搵人撰寫《膠登遺民論》

魔女有興趣
#282013/06/18, 7:21:15 早上
引用快速引用
好簡單
高登有五毛,MK 膠登都有五毛,MK
哪隻烏鴉不是黑
我覺得只要係會員既
就算點樣嘈,點樣五毛,MK都好
都係對原本高登有份執著的會員黎

[#F0FFF0]一個論壇好比一個國家
總會有壞人同好人
點會全部好或者全部壞
唔係話包容對方,只係話就係因為有黑同白一齊並存
先至稱得上為論壇[/#F0FFF0]
#292013/06/18, 7:22:15 早上
引用快速引用
有睇高達既,你咪當,我地係奧干,高登係聯邦,總搞埋d咩泰坦斯

IPROA=泰坦斯
#302013/06/18, 7:23:18 早上
引用快速引用
秒後自動載入第4
上一頁下一頁
發表文章發起投票